Koken in stijl, met een parketvloer in de keuken

Koken in stijl, met een parketvloer in de keuken

Als je kookt of samen eet, doe je dat het liefst in een sfeervolle ruimte. En wat is er dan mooier dan een parketvloer in de keuken? Om te laten zien wat ik bedoel, heb ik hieronder 10 voorbeelden voor je verzameld.

Maar wacht eens even... een parketvloer in de keuken: is dat verstandig?

Denk je wel eens aan een houten vloer in de keuken? En vraag je je af of dat een slim idee is? Logisch, goed dat je hier vooraf over nadenkt!

Vooropgesteld: de keuken is meestal een ruimte die intensief wordt gebruikt. Zeker als de keuken ook de plek is waar mensen je huis binnenlopen. Daarnaast wordt er wel eens gemorst en geknoeid. Daarom is regelmatig onderhoud van je houten vloer erg belangrijk.

Een gelakte parketvloer in de keuken...

Gelakte vloeren hebben het voordeel dat ze weinig onderhoud nodig hebben. Regelmatig schoonmaken is voldoende. Het nadeel is dat de laklaag in de keuken iets sneller slijt dan in de rest van het huis, want er wordt veel meer op de laklaag gelopen.

...of toch een geoliede vloer?

In de keuken moet een geoliede vloer regelmatig in de olie gezet worden - ongeveer elke drie maanden. Er zijn tegenwoordig kwalitatief goede oliën en zeep waarmee je vocht en vlekken op je vloer tegengaat. Als je dit consequent doet, zul je lang genieten van je vloer. Maar als je het oliën vergeet, krijgt een parketvloer in de keuken snel vuil in de poriën en moet de vloer waarschijnlijk eerder gerenoveerd worden.

Extra tip voor een parketvloer in de keuken

Graag geef ik je nog een extra tip: laat de parketvloer niet onder de kastjes leggen, maar tégen de pootjes van de kastjes aan. Laat de plint het parket afdekken, zodat het lijkt of de vloer geheel doorloopt.

Waarom dit advies?

De reden is simpel. Een parketvloer 'werkt' en als een keuken op de vloer geplaatst wordt, gaat de keuken mee met het werken van de vloer. Dit kan problemen geven met kitnaden en met kastje die op de vloer staan en ook bevestigd zijn aan de wand.

Daarnaast kan een parketvloer die onder de keuken doorloopt niet gedemonteerd worden bij eventuele water problemen (zoals een lekkende sifon). Wanneer een vloer in de keuken zwevend is gelegd, kan eenvoudig een paar planken uit de houten vloer gehaald worden om waterschade aan het parket tegen te gaan of te beperken.

Bekijk de voorbeelden van een parketvloer in de keuken op Pinterest.

No Comments Yet.

Leave a comment