Eikenhouten vloer

eikenhouten vloer

Foto: Royal Oak Floors

 

De Eikenhouten vloer is in Nederland nog altijd razend populair; enerzijds vanwege het natuurlijke en tijdloze karakter, anderzijds vanwege de sterkte van de houtsoort en de talloze afwerkmogelijkheden. Een eikenhout vloer laat zich bovendien uitstekend combineren met allerlei interieurinrichtingen en past in vrijwel ieder woningtype.

Eikenhout vloer diversiteit

Ondanks de alom geprezen hardheid is eiken vrij eenvoudig te bewerken en te behandelen. Vanwege de grote verscheidenheid aan soorten zijn er talloze varianten, waarbij de verschillen soms enorm zijn, zeker op het gebied van kleur en tekening.

Frans eikenhouten vloer is één van de meest geliefde Europese hardhoutsoorten, vooral vanwege zijn warme en natuurlijke uitstraling. Door zijn neutrale karakter en relatief lichte kleur kun je er qua uitstraling vrijwel alle kanten mee op. Frans eikenhout vloer is zeer slijtvast en vormt daarmee een goede basis voor elk interieur.

Rood Amerikaans eikenhouten vloer is duidelijk afwijkend; qua kleur (rozer), maar ook qua eigenschappen (grove tekening). In de VS met afstand de populairste loofhoutsoort.

Wit Amerikaans eikenhout vloer (lichter van kleur, grovere tekening) heeft de reputatie tijdloos te zijn. Deze soort heeft minder de neiging tot vergelen dan zijn Franse neefje. Toepasbaar in een klassiek interieur, maar ook in een hypermoderne ruimte.

Afwerking eikenhouten vloer

Een eikenhouten vloer kan worden afgewerkt met lak, was of olie. In dit geval is er geen sprake van goed of beter, maar van smaak. Wil je graag advies? Wij helpen je graag verder.

Dutch Design Flooring beschikt over een uitgebreid assortiment aan exclusieve eikenhouten vloeren, die wij in onze fabriek speciaal voor u op maat maken. Vertel ons jouw wensen en wij maken de vloer die het beste bij jouw situatie past. Naast het fabriceren van de vloer, verzorgen wij ook het leggen van de vloer in jouw woning en eventueel onderhoud in de toekomst.

Heb je vragen? Of wil je advies op maat? Je kunt met ons contact opnemen via het contactformulier of telefonisch T. 023 5255715,  M. 06 46 103303. We zijn op maandag t/m zaterdag tot 22.00 uur bereikbaar.